Ryż do Risotto to wyjątkowa odmiana ryżu o lekko zaokrąglonych ziarnach idealnie nadających się do risotto - tradycyjnej włoskiej potrawy. Dzięki szerokim, pękatym ziarnom doskonale łączy się z różnymi przyprawami wchłaniając ich smak i aromat. Odpowiednio ugotowany pozostaje w środku al dente, a jego zewnętrzna warstwa wręcz rozpływa się podczas jedzenia.
Składniki: Ryż do Risotto
Kraj pochodzenia głównego składnika: Grecja
Rodzaj: Do risotto, Nieporcjowany
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
"Zawartość białek w porcji (ogólnie): 6,8 g"
"Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 2,8 g"
"Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,02 g"
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 82 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 364 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 364 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1545 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 1545 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 6,8 g"
"Zawartość błonnika: 2,8 g"
"Zawartość soli: 0,02 g"
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,5 g"
"Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,1 g"
"Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0,5 g"
Cukry: 0 g
Zawartość węglowodanów: 82 g