Drzewo, na którym rosną jagody acai (inaczej zwane również „jagodami palmy brazylijskiej”) to roślina charakterystyczna dla lasów deszczowych Południowej Ameryki. Ciemno fioletowe owoce swoim wyglądem przypominają winogrona, a ich smak opisuje się jako mieszankę czekolady z jagodami pozostawiającą w ustach metaliczny posmak. Sproszkowane jagody acai z domieszką tapioki to źródło błonnika. Mieszanka zawiera niską zawartość soli, jest bez dodatku cukru, zawiera jedynie naturalnie występujące cukry
Składniki: acai bio 70%, tapioka bio 30%.
Zawartość netto: 21 g
Źródło błonnika pokarmowego: Tak
Bez dodatku cukrów: Tak
Produkt bezglutenowy: Tak
Niska zawartość sodu/soli: Tak
Produkt wegański: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 504 op. zb. (DU)
Zawiera naturalnie występujące cukry: Tak
Zawiera [nazwa składnika odżywczego lub innej substancji]: wapń
Produkt naturalny: Tak
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 1,4 g
Ilość porcji w opakowaniu: 7 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 8 g
Wartość energetyczna kcal: 2855 kcal
Wartość energetyczna kJ: 34 %RWS
Wielkość porcji: 3 g
Zawartość białek: 8 g
Zawartość białek (ogólnie): 16 %RWS
Zawartość soli: 0,04 g
Zawartość soli (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 40 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 48 g
Zawartość węglowodanów: 47 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 2 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 18 %RWS
Witaminy i składniki mineralne
Potas: 791 mg/100g
Wapń: 224 mg/100g
Witamina A: 767 ?g/100g
Żelazo: 3,92 mg/100g