Tymianek to ziele o wszechstronnym zastosowaniu, wyróżniające się silnym, tymolowym aromatem oraz lekko gorzkawym posmakiem. Dedykowany jest zarówno daniom kuchni polskiej, jak i śródziemnomorskiej. Tymianek najczęściej stosowany jest do tłustych potraw: mięsa, pieczonych ziemniaków, kiełbasy, jaj smażonych na bekonie i sera.
Składniki: Tymianek otarty, suszony Produkt może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczycę i sezam, które są używane w zakładzie.
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Tymianek
Przeznaczenie: Znakomicie nadaje się do potraw z roślin strączkowych. Używa się go również do marynat, octu ziołowego oraz do kiszenia i marynowania ogórków. Nadaje się do wszelkich dań z duszonych i pieczonych pomidorów. Doskonale usuwa przykry zapach morskich ryb. Niezbędny również jako przyprawa do niektórych kiełbas.
Zawartość netto: 10 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 380 op. zb. (DU)
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie