Składniki: cukier, sól, regulatory kwasowości: octany sodu, kwas cytrynowy; cebula, skrobia, natka pietruszki, gorczyca biała, bazylia, olej rzepakowy, estragon, oregano, tymianek, kurkuma, pieprz biały. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler i orzeszki ziemne.
Typ: Mieszanki przypraw
Przeznaczenie: Do sosu francuskiego najlepiej pasują wszelkiego rodzaju sałaty: lodowa, głowiasta, pekińska, krucha, masłowa, dekoracyjna zielona i czerwona, czyli lollo rosso, lollo bianco, frisee, czyli karbowana, czy radicchio. Poszatkowane listki sałaty polewamy obficie sosem francuskim, który wcześniej połączyliśmy z wodą i oliwą lub jogurtem. Sałatka powinna zostać wymieszana z sosem ok. 10 minut przed podaniem. Sałata z sosem będzie doskonałym dodatkiem do dań obiadowych, czy sałatek ze świeżych warzyw. Świetnie będzie się komponować z białym i delikatnym mięsem; rybą i drobiem.
Zawartość netto: 9 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 858 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.