Sos sałatkowy do mizerii charakteryzuje się intensywnym aromatem koperku oraz innych ziół. Staranny dobór przypraw sprawia, że sos doskonale komponuje się ze smakiem świeżych warzyw, a przede wszystkim ogórków. Tak przygotowana mizeria stanowi idealny dodatek obiadowy do mięs i ryb. W szczególności upodobaliśmy sobie jej orzeźwiający smak w towarzystwie tradycyjnego kotleta schabowego. Mizeria od zawsze była potrawą smaczną i łatwą w przyrządzaniu. Najczęściej podaje się ją latem – w sezonie ogórkowym, kiedy to ogórki są najtańsze i łatwo dostępne. Jej niesamowita popularność w Polsce trwa od stuleci, głównie dlatego, że do jej przygotowania wystarczy zaledwie kilka składników. Aksamitny smak świeżych, letnich ogórków w połączeniu ze śmietaną lub jogurtem przywodzi na myśl najlepsze domowe obiady.
Składniki: cukier, sól, skrobia modyfikowana, cebula (10%) , liście kopru (6,5%), regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, octany sodu; ekstrakt drożdżowy, pieprz biały, aromat, olej rzepakowy.
Typ: Mieszanki przypraw
Przeznaczenie: Aby cieszyć się doskonałym smakiem mizerii, wystarczy pokroić świeże ogórki i połączyć je z sosem sałatkowym z dodatkiem jogurtu naturalnego lub śmietany. Sos sałatkowy do mizerii można wymieszać również z wodą i oliwą, a następnie dodać do ulubionej kompozycji sałatkowej ze świeżych warzyw, np. sałaty, pomidorów, oliwek czy papryki.
Zawartość netto: 9 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 858 op. zb. (DU)
Orzechy: Tak
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Tak