Majeranek należy do najczęściej stosowanych przypraw. Jest niezastąpionym dodatkiem do sosów oraz sałatek. Stanowi stały składnik niektórych zup, np.: grochowej, fasolowej, kartoflanej, żuru, flaków i kołdunów. Inne zastosowania majeranku służą do przyprawiania farszu pieczonej kaczki czy gęsi.
Składniki: Majeranek otarty. Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Majeranek
Przeznaczenie: Do sałatek;Do sosów;Do zup;Do żurku
Zawartość netto: 150 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 48 op. zb. (DU)
Orzechy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać