Cząber jest ziołem o lekko korzennym i pikantnym aromacie. Z powodzeniem nadaje wyraźnego smaku tłustym mięsom. Idealnie pasuje do dań jednogarnkowych popularnych w kuchni polskiej, takich jak fasolka po bretońsku, ale i do krupnika czy pomidorowej. Świetnie komponuje się z dziczyzną, grzybami oraz kapustą. Stosowany również do sosów śmietanowych i pomidorowych. Cząber doskonale podkreśla smak jaj, a więc doskonale pasuje do omletu czy jajecznicy
Składniki: Cząber. Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Cząber
Przeznaczenie: Cząber wzbogaca smak klasycznych polskich zup takich jak: krupnik, grochówka lub kapuśniak. Używa się go ponadto do mięsnych sosów własnych. Co ciekawe jego szerokie zastosowanie i ostry smak dobrze zestawiają się z grzybami. Cząber najlepiej dodawać do potrawy na kilka minut przed zakończeniem gotowania lub duszenia.
Zawartość netto: 10 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 380 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie