Przyprawa curry jest kompozycją ziół, przypraw i
suszonych warzyw o charakterystycznym, pikantnym
aromacie i intensywnym smaku, między innymi: imbiru,
lubczyku, kardamonu, kolendry, pieprzu czarnego, chili,
cynamonu. Curry jest jedną z najpopularniejszych
mieszanek przyprawowych na świecie, dlatego nie
może jej zabraknąć w żadnej kuchni.
Składniki: Sól, kurkuma, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; czosnek, imbir, gorczyca biała, cynamon, kozieradka, korzeń lubczyku, kmin rzymski, owoc kolendry, kardamon, cukier, goździk, chili, papryka słodka, pieprz czarny
Typ: Mieszanki przypraw
Rodzaj przyprawy: Curry
Przeznaczenie: Przyprawę curry stosuje się najczęściej do potraw mięsnych, zwłaszcza z drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz do warzyw, ryb, jaj i owoców morza.
Zawartość netto: 900 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 48 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Tak