Owoce w żelu Frużelina to produkty sporządzone z całych lub krojonych owoców
zanurzonych w klarownym żelu. Frużelina jest termo-stabilna w procesach wypieku
i zamrażania, dzięki czemu ma zastosowanie zarówno, jako nadzienie jak i
dekoracja ciast tradycyjnych i mrożonych. Polecamy ją do sporządzania
efektownych deserów owocowych oraz jako dodatek do gofrów, lodów lub bitej
śmietany.
Składniki: truskawki (60%), woda, cukier, skrobia modyfikowana, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, stabilizator - chlorek wapnia, substancja konserwująca - sorbinian potasu, aromat, koncentrat soku z czarnej marchwi
Zawartość netto: 3,2 kg
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 56 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 80 g
Inne informacje
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Tak
Zawiera substancje konserwujące: Tak