Mąka z semoliny do chrupiącej włoskiej pizzy. Drobna mąka otrzymywana jest przez powtórne zmielenie semoliny z pszenicy durum. Jest to rodzaj pszenicy o bardzo zwartej i szlachetnej strukturze białka, która nadaje pizzy niepowtarzalną chrupkość. Ciasto wyrabiane z tej mąki charkateryzuje się też atrakcyjnym bursztynowym kolorem, a przy wypiekaniu intensywnym aromatem. Ponadto drobnomielona mąka z pszenicy durum ma wysoki procent karotenoidów, naturalnych przeciwutleniaczy, które wspomagają nasze zdrowie.
Składniki: Semolina z pszenicy durum. Może zawierać soję, gorczycę i nasiona sezamu.
Rodzaj: Z pszenicy durum
Zawartość netto: 500 g
Dla diabetyków: Tak
Indeks glikemiczny (IG) produktu: niski IG (<55)
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 80 op. zb. (DU)
Technika utrwalenia: suszenie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Czy znaki dietetyczne/alergenów znajdują się na opakowaniu?: Tak
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g