Mąka z semoliny do chrupiącej włoskiej pizzy. Drobna mąka otrzymywana jest przez powtórne zmielenie semoliny z pszenicy durum. Jest to rodzaj pszenicy o bardzo zwartej i szlachetnej strukturze białka, która nadaje pizzy niepowtarzalną chrupkość. Ciasto wyrabiane z tej mąki charkateryzuje się też atrakcyjnym bursztynowym kolorem, a przy wypiekaniu intensywnym aromatem. Ponadto drobnomielona mąka z pszenicy durum ma wysoki procent karotenoidów, naturalnych przeciwutleniaczy, które wspomagają nasze zdrowie. Składniki: Semolina z pszenicy durum. Może zawierać soję, gorczycę i nasiona sezamu.
Rodzaj: Z pszenicy durum
Zawartość netto: 500 g
Dla diabetyków: Tak
Indeks glikemiczny (IG) produktu: niski IG (<55)
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 80 op. zb. (DU)
Technika utrwalenia: suszenie
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Alergeny:
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Czy znaki dietetyczne/alergenów znajdują się na opakowaniu?: Tak
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g