Włoska mąka z semoliny do wypieku złocistego chleba.
Semolina to rodzaj mąki uzyskiwanej z pszenicy durum, będącej najszlachetniejszą i najbardziej wartościową odmianą tego zboża. Dzięki swoim własciwościom idealnie nadaje się do wypieku chleba, który jest chrupiący, aromatyczny i charakteryzuje się atrakcyjnym, złocistym kolorem. Ponadto semolina zawiera więcej minerałów i mikroelementów niż zwyczajana mąka z pszenicy miękkiej, jak również charakteryzuje się niższym indeksem glikemicznym, dzięki czemu jest zdrowasza oraz dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości.
Składniki: Semolina z pszenicy durum. Może zawierać soję, gorczycę i nasiona sezamu.
Rodzaj: Z pszenicy durum
Dla diabetyków: Tak
Indeks glikemiczny (IG) produktu: niski IG (<55)
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 80 op. zb. (DU)
Technika utrwalenia: suszenie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Czy znaki dietetyczne/alergenów znajdują się na opakowaniu?: Tak
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g