Głównym składnikiem paprykarza jest królowa kasz – wszechmocna jaglanka. Jest bezpieczna dla dzieci, alergików i osób na diecie bezglutenowej. Odkwasza i rozgrzewa organizm. Pomaga wrócić do formy po infekcjach, a dzięki temu, że jest lekkostrawna warto wprowadzić ją do diety podczas niestrawności i biegunki. Poleca się ją również sportowcom, ponieważ nie zalega w żołądku i dodaje energii. Kasza jaglana zawiera dużo dobrze przyswajalnego białka (prawie 11%). Jest bogata w żelazo, co jest ważne w terapii anemii oraz witaminy B1, B2, B6. Osoby na diecie redukcyjnej nie muszą się jej bać. Dlaczego? Jaglanka zawiera krzem, który przyspiesza metabolizm.
Składniki: woda, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 19,5%, kasza jaglana 17%, teksturowane białko sojowe 8,5%, cebula, marchew 8,5%, skrobia kukurydziana, sól, seler, pietruszka, przyprawy, hydrolizat białka roślinnego, przyprawy ziołowe (zawierają gorczycę, seler) substancja zagęszczająca: guma guar, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka) przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Zawartość netto: 160 g
Bez glutenu: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 435 op. zb. (DU)
Produkt bezglutenowy: Tak
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Cukry: 2,6 g
Ilość porcji w opakowaniu: 6 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g
Wartość energetyczna kcal (energia): 2 %RWS
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 48,0 kcal
Wartość energetyczna kcal: 184,0 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 199,0 kJ
Wartość energetyczna kJ: 2 %RWS
Wielkość porcji: 26 g
Zawartość białek (ogólnie): 2 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 1,1 g
Zawartość białek: 4,4 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 0,3 g
Zawartość soli (ogólnie): 5 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,31 g
Zawartość soli: 1,2 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 2 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 5 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,3 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 3,4 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 1 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0,7 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 3,1 g
Zawartość węglowodanów: 12 g