Ketchup zawiera pomidory z upraw ekologicznych, które są przebogate w szereg składników odżywczych, m.in. likopen o właściwościach przeciwutleniających, potas, błonnik czy witaminy A i C. Co najważniejsze – ich wchłanianie nie jest zaburzone przez dodatek cukru. Ketchup jest bezcukrowym zamiennikiem tradycyjnych sosów, dzięki temu chroni przed próchnicą, a stabilizując poziom glukozy we krwi, pomaga w koncentracji oraz zapobiega chorobom cywilizacyjnym: otyłości, cukrzycy czy nadciśnieniu. Koncentrat soku jabłkowego nadaje mu wyjątkowego smaku jak i szczególnych właściwości. Według medycyny naturalnej jabłka należy jeść głównie jesienią i na początku zimy, ponieważ wtedy są najbogatsze w lecznicze składniki. Na szczęście dzięki przetworom i produktom takim jak np. ketchup możemy się nimi cieszyć przez cały rok. Składniki: koncentrat pomidorowy* 54% (180 g pomidorów na 100 g ketchupu), koncentrat soku jabłkowego* 16%, syrop z agawy* 16%, marchew*, skrobia z tapioki*, sól morska, sok z cytryny*, przyprawy* * surowce rolnictwa ekologicznego
Zawartość netto: 315 g
Technika utrwalenia: pasteryzacja
Produkt bezglutenowy: Tak
Bez glutenu: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 252 op. zb. (DU)
Produkt wegański: Tak
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Alergeny:
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza
Ilość porcji w opakowaniu: 21 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 21 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1 %RWS
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 87 kJ
Wielkość porcji: 15 g
Zawartość białek (ogólnie): 0 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 0,19 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 0,22 g
Zawartość soli (ogólnie): 5 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,29 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0,04 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 4 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 2 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji: 4,8 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 3,8 g