Tradycyjna receptura, która zaskakuje świeżością aromatycznej bazylii i orzechowym delikatnym smakiem potwierdza autentyczność i wybitną jakość tego produktu. Pesto z bazylią Ponti świetnie smakuje z makaronem, ale również jako składnik dań mięsnych, rybnych, sałatek a także do smarowania grzanek.
Składniki: olej słonecznikowy, bazylia 28%, płatki ziemniaczane, ser Grana Padano DOP 4% (mleko, sól, podpuszczka, konserwant: liozym białka jaja kurzego), orzechy nerkowca, sól, oliwa extra vergine, cukier, orzechy pini 1%, ser Pecorino Romano DOP 0,8% ( mleko owcze, sól, podpuszczka), regulator kwasowości: kwas mlekowy, błonnik roślinny, czosnek 0,4%, naturalny aromat.
Przeznaczenie: do spożycia
Zawartość netto: 190 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 170 op. zb. (DU)
Orzechy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Tak
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Tak