Podpiwek – produkt spożywczy otrzymany przez wymieszanie w odpowiednim stosunku uprażonego i zmielonego ziarna jęczmienia, suszu buraka cukrowego i cykorii z chmielem z cukrem, difosforanami i kwasem cytrynowym
Składniki: Burak cukrowy, jęczmień, cykoria – prażone; cukier, chmiel, regulatory kwasowości: difosforany, kwas cytrynowy
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g