Suszone grzyby idealnie nadadzą się jako dodatek do zup, sosów, farszu do pierogów, pasztecików, krokietów i wielu innych dań.
Składniki: podgrzybek brunatny owocniki (kapelusze i trzony)
Rodzaj: Suszone
Zawartość netto: 20 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 64 op. zb. (DU)
Termin minimalnej trwałości (od daty produkcji): 18 mies.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 5,1 g
Ilość porcji w opakowaniu: 1 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Wartość energetyczna kcal: 296 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1235 kJ
Wielkość porcji: 20 g
Zawartość białek: 23 g
Zawartość soli: 0,14 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 4,6 g
Zawartość węglowodanów: 25 g