Pektyna do dżemów 30 g
Przgotować 2 kg owocóworaz 1 kg ckru. Do przygotowanyc owoców wlać pół szklanki wody i zagotować. Zawartość opakowaia wymieszać z jedną szklanką cukru. wsypać do gotujacych się owoców i mieszać. Gotować od 3 do 5 minut. Wsypać pozostałą ilość cukru i gotować do ałkowitego rozpuszczea. dodać łyżeczkę kwasku cytrynoweg, rozpuszczonego w ałej ilości goracej wody. Dokładnie wymieszać. następnie nalezy zebrac pianę i rozlać goracy dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 minut.
- Dodaj do ulubionych:
- Kod producenta: 5903111093006
- Dostępność: Produkt dostępny
-
Najniższa cena 30 dni przed zmianą: 5,37 zł brutto
- Rabat: -0,54 zł (10 %)
- (Rabat brutto: -0,67 zł (10 %))
- Cena brutto: 6,04 zł / szt. 4,91 zł / szt.
- szt.
-
Płatność online, Przelew tradycyjny (przedpłata)
Wysyłka w 24h + czas dostawy