Patison nadziewany serem świeżym - absolutny specjał kulinarny produkowany w Austrii. Produkt ten zachwyca oryginalnym połączeniem smaków patisona i świeżego delikatnego sera, które zanurzone są w oleju z przyprawami. Jest wyśmienitą przekąską na każdą okazję. Zawiera 40% tł w suchej masie sera.
Składniki: 44% olej roślinny, 39% patisony (dynia miniaturowa), 17% ser świeży pasteryzowany min. 40% tł. w s.m. (ser twarogowy śmietankowy z pasteryzowanego mleka, sól, substancja zagęszczająca: guma guar, skrobia modyfikowana, przyprawy)
Typ (antipasti): warzywa nadziewane
Waga netto po odcieku: 140 g
Zawartość netto: 250 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 210 op. zb. (DU)
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Cukry: 3,6 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g
Wartość energetyczna kcal: 152 kcal
Wartość energetyczna kJ: 628 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 3,2 g
Zawartość soli: 0,28 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 13 g
Zawartość węglowodanów: 5,3 g