Składniki
mięso wieprzowe* 65 %, wątroba wieprzowa* 12 %, tłuszcz wieprzowy* 11 %, woda, tkanka łączna wieprzowa* 1,1 %, sól (warzona i morska), przyprawy* w tym (pieprz*, cebula*, gałka muszkatołowa*, liść laurowy*), mąka ryżowa*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Konserwa mięsna podrobowa wieprzowa sterylizowana.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1376 kJ/333 kcal
Tłuszcz: 31 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Węglowodany: 0,6 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 13 g
Sól: 1,3 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +21°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciagu 48 godzin.