Pasta curry to utarte i wymieszane składniki popularne w kuchni azjatyckiej. Czerwona pasta curry jest pikantniejszą odmianą pasty curry, zawierającą znacznie więcej papryki chili. Używana jest jako baza do sosu, najczęściej smaży się ją razem z kurczakiem na odrobinie tłuszczu, dodaje mleczko kokosowe oraz warzywa. Pastę curry można wykorzystać również jako marynatę bądź składnik do dań z woka.
Składniki: suszone, czerwone chili 28%, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, skórka limonki Kaffir, galangal, nasiona kolendry, kminek
Zawartość netto: 1 kg
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 28 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 4 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 122 kcal
Wartość energetyczna kcal: 122 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 509 kJ
Wartość energetyczna kJ: 509 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 3,9 g
Zawartość białek: 3,9 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 11,7 g
Zawartość soli: 11,7 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 5,4 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 2,8 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 5,4 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 4 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 10 g
Zawartość węglowodanów: 10 g