Składniki
DORSZ czarny rozdrobniony 40 %, ryż biały 17 %, koncentrat pomidorowy 14 %, marchew 12 %, cebula smażona 9,8 %, olej rzepakowy, sól morska, cukier, papryka słodka, pieprz.
OPIS
Paprykarz Kołobrzeski z dorsza. Konserwa rybna sterylizowana.
DORSZ czarny (Pollachius virens) złowiony w Atlantyk północno-wschodni (Obszar połowu FAO 27.1B), narzędzia połowowe: sieci skrzelowe lub niewody lub włoki.
Połączenie dorsza z ryżem białym, koncentratem pomidorowym i marchwią dało wspaniały efekt: smaki te wzajemnie się przenikają, tworzą pyszny produkt, który idealnie nadaje się do smarowania pieczywa.
Źródło białka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 880 kJ/211 kcal
Tłuszcz: 9,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
Węglowodany: 21 g
w tym cukry: 3,3 g
Białko: 10 g
Sól: 1,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 48 godzin.