Papryka słodka mielona Prymat może być używana w kuchni wszechstronnie – do potraw mięsnych, sosów, twarogów, wędlin, sałatek, potraw z ryb, ryżu i drobiu. Jest wyjątkowa ze względu na jednocześnie ostry i słodki smak. Nadaje potrawom nie tylko wyborny smak i aromat, ale też piękną ceglastą barwę.
Stanowi wyśmienity dodatek do gulaszu, do którego sproszkowaną paprykę praży się lekko na tłuszczu. Można ją stosować także jako barwnik do wszelkiego rodzaju sosów, na przykład majonezowych lub śmietanowych.
Składniki: Papryka słodka mielona. Produkt może zawierać: gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam .
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie