Składniki
skrobia z tapioki* 89,3 %, ryż* 10 %, sól 0,7 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Papier ryżowy do spring rolls czy sajgonek to produkt, dzięki któremu można przygotować jeden z najpopularniejszych przysmaków kuchni chińskiej. Wytwarzany jest on z mąki ryżowej. Można w nim umieścić farsz, by przygotować wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju spring rolls czy sajgonki.
W opakowaniu jest 10 sztuk.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jak przygotować 10 sajgonek?
Krok 1: Pokrój 300 g warzyw w cienkie paski. Użyj np. ogórka, marchwi i kiełki fasoli (kiełki fasoli należy najpierw zblanszować)
Krok 2: Wybierz m.in. tofu, krewetki czy kurczaka. Podsmaż 150 g na patelni i w razie potrzeby pokrój w cienkie paski
Krok 3: Przygotuj 50 g makaronu ryżowego zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta, pamiętaj aby makaron przepłukać zimną wodą
Krok 4: Wybierz przyprawy np. kolendrę, szczypiorek lub miętę
Krok 5: Namocz papier jeden po drugim w płaskim naczyniu z letnią wodą na 10 sekund, aż będzie miękki. Następnie umieść je na płaskiej powierzchni
Krok 6: Wypełnij papier wszystkimi składnikami i zwiń go zgodnie z rysunkiem. Podawaj z ulubionym sosem do maczania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1477 kJ/348 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 1,0 g
Sól: 0,44 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej