Tradycyjne ciasto wyspiarzy.Wistocie swojej jest to wypiek z masy biszkoptowo- tłuszczowej z dodatkiem bakalii i wyselekcjonowanych aromatów. Idealny do filiżanki herbaty
Składniki: mąka pszenna, jaja, cukier, olej rzepakowy, owoce kandyzowane 11%, rodzynki 11%, skórka pomarańczowa 4,1%, skrobia pszenna, serwatka w proszku (z mleka), mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu - emulgatory, proszek do pieczenia - substancje spulchniające, sól, aromat
Dodatki: Z bakaliami
Smak: Biszkoptowy
Zawartość netto: 450 g
Orzechy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 414 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1739 kJ
Wielkość porcji: 30 g
"Zawartość białek: 6,2 g"
"Zawartość soli: 0,11 g"
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g"
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 15 g
Cukry: 36 g
Zawartość węglowodanów: 62 g
Ilość porcji w opakowaniu: 15 szt.