Składniki: Skrobia z tapioki (53%), woda, mąka z białej kukurydzy (8%), stabilizatory (glicerol, guma ksantanowa), mąka z komosy ryżowej (4%), mąka amarantusowa, emulgator (mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych), sól. pakowane w atmosferze ochronnej.
Rodzaj: Paczkowany
Typ: Tortilla
Cukry: 2,3 g
Ilość porcji w opakowaniu: 6 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Wartość energetyczna kcal (energia): 5 %RWS
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 96 kcal
Wartość energetyczna kcal: 266 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 405 kJ
Wartość energetyczna kJ: 1125 kJ
Wielkość porcji: 36 g
Zawartość białek (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 0,7 g
Zawartość białek: 1,9 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 1,4 g
Zawartość soli (ogólnie): 7 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,42 g
Zawartość soli: 1,17 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 1 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,5 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0,5 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 1 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 8 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0,8 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 21,3 g
Zawartość węglowodanów: 59,2 g