NESTLÉ Docello Cr?me Br?lée to jeden z najbardziej znanych na świecie deserów. Po raz pierwszy opisany został w książce kucharskiej François Massialota w 1691 roku. Nazwa smakołyku pochodzi z języka francuskiego i dosłownie oznacza „krem palony”. Delikatny, waniliowo-jajeczny krem podawany pod warstwą karmelizowanego cukru to doskonała propozycja zwieńczenia głównego posiłku. Dla urozmaicenia deseru polecamy dodać świeże owoce, orzechy, odrobinę kardamonu lub cynamonu. Dla ozdoby można dodać listek mięty.
Oferowany przez NESTLÉ Professional produkt to baza do przygotowania deserów: Cr?me Br?lée oraz Cr?me Caramel.
Do przyrządzenia tych deserów potrzeba jedynie zagotować mleko i śmietankę, do tego dodać odmierzoną ilość produktu i odstawić do schłodzenia. Łatwość i szybkość, z jaką można wykonać atrakcyjny deser, to niewątpliwe zalety tego produktu.
Składniki: cukier, glukoza, skrobia, jaja w proszku, substancje zagęszczające (E407a, E407), aromaty, sól, barwnik (E100, E160c)). Może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka, soi oraz glutenu.
Typ: Krem w proszku
Przeznaczenie: Do gotowania
Zawartość netto: 1,3 kg
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 36 op. zb. (DU)
Orzechy: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie