Ksylitol, zwany też cukrem brzozowym, ma 14-krotnie niższy indeks glikemiczny niż sacharoza, czyli zwykły cukier spożywczy. Kaloryczność ksylitolu jest aż o 40% niższa, niż kaloryczność sacharozy, ale obydwa obniżone względem cukru spożywczego parametry nie wpływają na smak Te dwa cukry nie różnią się również wyglądem.
Składniki: ksylitol 100%
Stopień rozdrobnienia: Drobno mielona
Zawartość netto: 500 g
Dla diabetyków: Tak
Ilość sztuk opakowań na palecie lub w maksymalnym opakowaniu transportowym: 1064 szt.
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 152 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Ilość porcji w opakowaniu: 5 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g): 0 g
Zawartość węglowodanów (skrobia) w zadeklarowanej jednostce (g): 0 g