Ksylitol, zwany też cukrem brzozowym, ma 14-krotnie niższy indeks glikemiczny niż sacharoza, czyli zwykły cukier spożywczy. Kaloryczność ksylitolu jest aż o 40% niższa, niż kaloryczność sacharozy, ale obydwa obniżone względem cukru spożywczego parametry nie wpływają na smak Te dwa cukry nie różnią się również wyglądem. Składniki: ksylitol 100%
Stopień rozdrobnienia: Drobno mielona
Zawartość netto: 500 g
Dla diabetyków: Tak
Ilość sztuk opakowań na palecie lub w maksymalnym opakowaniu transportowym: 1064 szt.
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 152 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Alergeny:
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza
Ilość porcji w opakowaniu: 5 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g): 0 g
Zawartość węglowodanów (skrobia) w zadeklarowanej jednostce (g): 0 g