Pappdums to cienkie, chrupiące indyjskie naleśniki robione z mąki z fasoli bądź soczewicy, podobne są do meksykańskiej tortilli. Przygotowuje się je poprzez kilkusekundowe frytowanie na rozgrzanym oleju. Obecność pieprzu w tym produkcie powoduje dodanie nutki pikanterii.
Składniki: mąka z fasoli Mung 89%, sól, pieprz czarny 2%, mąka ryżowa, olej kokosowy, regulator kwasowości: węglan wapnia
Sposób przygotowania: Patelnia
Zawartość netto: 112 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 175 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie