Musztarda łagodna BIO 170 g

Musztarda świetnie smakuje jako dodatek do kanapek z domowymi pastami warzywnymi. Możecie je zapakować na weekendowy piknik na łonie natury.

Specyficzny smak gorczycy oraz lecznicze właściwości zawdzięczamy zawartej w niej substancji aktywnej – synapinie. Gorczyca występuje w kilku odmianach – najostrzejszą z nich jest sarepska, najłagodniejsza zaś biała.
Biała gorczyca skutecznie leczy dolegliwości ze strony układu pokarmowego, dzięki obecności olejów i synapiny wzmaga produkcję kwasów żołądkowych i leczy głównie niestrawność, zaparcia oraz stany zapalne żołądka i jelit. W musztardzie, opartej na gorczycy z upraw ekologicznych, znajdziemy również dobrze przyswajalny wapń, magnez oraz witaminę B. Ponadto nasionka gorczycy są pomocne w leczeniu chorób reumatycznych, dolegliwości układu ruchu oraz, dzięki znacznej zawartości siarki, przy zatruciach wątroby.
  • Cena brutto: 7,46 zł / szt. 6,91 zł / szt.
  • szt.
  • Płatność online, Przelew tradycyjny (przedpłata)

Wysyłka w 24h + czas dostawy

Składniki: Woda, gorczyca*, ocet zbożowy*, cukier trzcinowy*, sól morska, przyprawy*, przeciwutleniacz: kwas cytrynowy. *- surowce ekologiczne
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce. spożyć w ciągu 2 miesięcy
Kraj pochodzenia: Polska
Alergeny: Gorczyca
Wartość odżywcza w 100g
Wartość odżywcza: 472 kJ / 113 kcal
Tłuszcz: 5.4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0.3 g
Węlowodany: 11 g
w tym cukry: 9.3 g
Błonnik: 1.9 g
Białko: 4 g
Sól: 2 g