W Polsce bez chrzanu jak bez ręki, prawda drodzy Państwo? Widział kto porządne śniadanie wielkanocne bez niego? Tak, tak, ale też już od XII wieku jest z nami i urozmaica potrawy z mięs, ryb i jaj. Ten niepozorny korzeń ma w sobie prawdziwe bogactwo natury - zawiera mnóstwo witamin i minerałów. Motylowe chrzany są wprost doskonałe (potwierdzone medalami!) Tarty jest ostry, prezentuje całą prawdziwą moc chrzanu, która łzy wyciska z oczu. Śmietankowy łagodnieje, wspaniały do ryb. Krem chrzanowy - aksamitny, idealny dla delikatniejszych, zbyt wrażliwych podniebień.
Składniki: 65% korzeń chrzanu tarty, woda, ocet spirytusowy, olej rzepakowy, cukier, sól, mleko w proszku odtłuszczone, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), słodka serwatka w proszku (z mleka), białka mleka, przeciwutleniacz (pirosiarczan sodu).
Zawartość netto: 290 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 160 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Tak
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Tak