W Polsce bez chrzanu jak bez ręki, prawda drodzy Państwo? Widział kto porządne śniadanie wielkanocne bez niego? Tak, tak, ale też już od XII wieku jest z nami i urozmaica potrawy z mięs, ryb i jaj. Ten niepozorny korzeń ma w sobie prawdziwe bogactwo natury - zawiera mnóstwo witamin i minerałów. Motylowe chrzany są doskonałe (potwierdzone medalami!) tarty jest ostry, prezentuje całą prawdziwą moc chrzanu, która łzy wyciska z oczu. Śmietankowy łagodnieje, wspaniały do ryb. Krem chrzanowy, aksamitny, idealny dla delikatniejszych, zbyt wrażliwych podniebień.
Składniki: 54% korzeń chrzanu tarty (zawiera przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu), woda, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, cukier, sól, mleko w proszku pełne, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancje zagęszczające (guma ksantanowa, guma guar), słodka serwatka w proszku (z mleka)
Zawartość netto: 190 g
Technika utrwalenia: sterylizacja
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 190 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Tak
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Tak
Zawiera przeciwutleniacze: Tak
Zawiera siarczyny: Tak