Klasyczny sos Pesto rucola z Ligurii w zupełnie nowej, aromatycznej odsłonie.
Pesto rucola Monini ma kremową, zwartą konsystencję, jest wydajne i szalenie proste w zastosowaniu. Składa się z najwyższej jakości składników, a jego smak pasuje idealnie do dań z makaronu, kanapek, wędlin, mięs oraz przekąsek.
Pesto Monini jest gotowe do spożycia w małych poręcznych słoiczkach wyposażonych w „click bezpieczeństwa”, który gwarantuje świeżość produktu. Po otwarciu słoiczka pesto może być przechowywane w lodówce przez kilka dni.
Składniki: oliwa z oliwek 34%, rukola 30%, bazylia 12%, orzechy nerkowca, ser Pecorino Romano ChNP (mleko, sól, podpuszczka) 5%, ser Grana Padano ChNP (mleko, sól, podpuszczka, zawiera lizozym z jaj) 2,5%, sól, orzeszki pinii, włókno roślinne, skrobia kukurydziana, czosnek, fruktoza, regulator kwasowości: E270, mączka chleba świętojańskiego
Przeznaczenie: dania z makaronu, kanapki, wędliny, mięsa, przękąski
Zawartość netto: 190 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 196 op. zb. (DU)
Orzechy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 2,3 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 8 g
Wartość energetyczna kcal: 414 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1709 kJ
Wielkość porcji: 190 g
Zawartość białek: 6,2 g
Zawartość soli: 1,6 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 41 g
Zawartość węglowodanów: 3,8 g