Klasyczny sos pesto wywodzący się z regionu Ligurii, przystosowany dla osób będących na diecie wegańskiej.
Pesto Monini ma kremową, zwartą konsystencję, jest wydajne i proste w zastosowaniu. Wykonane z najwyższej jakości składników ma niepowtarzalny aromat. Wyśmienite do dań z makaronu, kanapek, wędlin, mięs oraz przekąsek.
Składniki: bazylia 37,9%, oliwa z oliwek 37,2%, ziemniaki, orzechy nerkowca, sól, orzeszki pinii, regulator kwasowości: kwas mlekowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy
Przeznaczenie: dania z makaronu, kanapki, wędliny, mięsa, przękąski
Zawartość netto: 190 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 196 op. zb. (DU)
Orzechy: Tak
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Tak