Aromatyzowana oliwa z oliwek extra vergine Monini o smaku białych trufli.
Nazywana przez koneserów „białym złotem” lub „czosnkiem bogaczy” trufla występuje niezwykle rzadko m.in. w północnych i środkowych Włoszech.
Jej wyjątkowy smak i aromat doskonale nadaje się do makaronów, bruschetty, carpaccio, a także do doprawiania zup i pieczeni.
Składniki: oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia 98,57%, aromat 1,4%, aromat naturalny białej trufli 0,03%
Rodzaj produktu: Oliwa extra vergine (extra virgin olive oil)
Metoda tłoczenia: Na zimno
Pojemność: 0,25 l (dm?)
Zastosowanie: Do gotowania, Do sałatek, Do smażenia
Zawartość netto: 250 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 208 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 69 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g
Wartość energetyczna kcal: 828 kcal
Wartość energetyczna kJ: 3404 kJ
Wielkość porcji: 100 ml
Zawartość białek: 0 g
Zawartość soli: 0 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 92 g
Zawartość węglowodanów: 0 g
Witaminy i składniki mineralne
Witamina E: 17 mg/100g