Oliwa z oliwek extra vergine classico jest od lat najlepiej sprzedającą się oliwą we Włoszech. Dzięki osobistemu zaangażowaniu właściciela Zefferino Monini udało się stworzyć produkt wysokiej jakości, o smaku na tyle zrównoważonym, aby zadowolić wymagające podniebienia zarówno mieszkańców północnych włoch, gdzie oliwa jest łagodniejsza w smaku jak i na południu kraju, znanym z produkcji oliwy pikantnej i aromatycznej. Mimo bardzo szerokiej grupy konsumentów classico jest czymś więcej niż tylko szeroko dostępną, popularną włoską oliwą. Ma przyjemny aromat z delikatną nutą owoców i trawy, typową dla świeżych oliw oraz lekko pikantny smak.
dzięki idealnemu balansowi smaku, zapachu i konsystencji classico można wykorzystać w kuchni do wszystkiego, zarówno jako przyprawę – czyli do przyrządzania dressingów, marynat czy bruschetty, jak i podstawowy składnik potraw (sosów do makaronów, pieczeni itp.), A także do każdego przepisu, który przewiduje użycie oleju.
classico ma wszystko to czego spodziewamy się p...
Składniki: oliwa z oliwek Extra Vergine
Rodzaj produktu: Oliwa extra vergine (extra virgin olive oil)
Metoda tłoczenia: Na zimno
Pojemność: 3 l (dm?)
Zastosowanie: Do pieczenia, Do sałatek, Do smażenia
Zawartość netto: 3 kg
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 80 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Wielkość porcji: 100 ml
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g): 9 g
Zawartość węglowodanów (skrobia) w zadeklarowanej jednostce (g): 0 g
Witaminy i składniki mineralne
Witamina E: 17 mg/100g