Glassa balsamiczna to krem na bazie octu balsamicznego z Modeny Dzięki swej głębokiej słodyczy, kwaskowej nucie i gęstej konsystencji jest idealna do przyprawiania oraz dekorowania najróżniejszych dań: czerwonych mięs, dziczyzny, sałat, rukoli, serów, np. grana padano czy parmigiano. Można stosować ją także do dań na słodko: deserów, owoców np. truskawek i lodów, bez obaw o zbędne kalorie i tłuszcz.
Składniki: ocet balsamiczny z Modeny 60% (ocet winny*, zagęszczony moszcz winogronowy*, barwnik: karmel E150d) gotowany moszcz winogronowy syrop glukozowy maltodekstryna modyfikowana skrobia kukurydziana substancja zagęszczająca: guma ksantanowa naturalny aromat białej trufli (*) zawiera siarczyny
Zawartość netto: 250 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 301 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Tak
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie