wędzone drewnem olchowym szproty, zanurzone w oleju
Składniki: ryba - szprot wędzony (Sprattus sprattus) 70% (dziko złowiony za pomocą włoku pelagicznego w Morzu Bałtyckim, strefa połowu: FAO 27IIId), olej rzepakowy 29%, sól
Kraj pochodzenia głównego składnika: Łotwa
Masa netto sztuki (po odcieku): 175 g
Obszar połowu (FAO): Rejon: Morze Bałtyckie
Technika utrwalenia: sterylizacja
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 355 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1466 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 15 g
"Zawartość soli: 0,5 g"
Kwasy tłuszczowe nasycone: 6 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 33 g
Cukry: 0 g
Zawartość węglowodanów: 0 g