wędzone drewnem olchowym szproty, zanurzone w oleju
Składniki: ryba - szprot wędzony (Sprattus sprattus) 70% (dziko złowiony za pomocą włoku pelagicznego w Morzu Bałtyckim, strefa połowu: FAO 27IIId), olej rzepakowy 29%, sól
Kraj pochodzenia głównego składnika: Łotwa
Masa netto sztuki (po odcieku): 175 g
Obszar połowu (FAO): Rejon: Morze Bałtyckie
Technika utrwalenia: sterylizacja
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Orzechy: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 355 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1466 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 15 g
"Zawartość soli: 0,5 g"
Kwasy tłuszczowe nasycone: 6 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 33 g
Cukry: 0 g
Zawartość węglowodanów: 0 g