Obtoczone w mące i usmażone szproty, zanurzone w sosie pomidorowym
Składniki: ryba - szprot (Sprattus sprattus - smażony bez głów) 70% (dziko złowiony za pomocą włoku pelagicznego w Morzu Bałtyckim, strefa połowu: FAO 27IIId) sos pomidorowy (woda, koncentrat pomidorowy, cukier, mąka pszenna, sól, sproszkowana cebula, regulator kwasowości - kwas octowy, przyprawy)
Masa netto sztuki (po odcieku): 168 g
Kraj pochodzenia głównego składnika: Łotwa
Technika utrwalenia: sterylizacja
Rodzaj narzędzia połowego: Włoki rozpornicowe pelagiczne
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 96 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 208 kcal
Wartość energetyczna kJ: 867 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 8,1 g"
"Zawartość soli: 1,42 g"
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g"
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 14 g
"Cukry: 10,7 g"
"Zawartość węglowodanów: 12,4 g"