Produkowane wg tradycyjnej receptury w Ohio, oryginalne sosy amerykańskie o niezwykłym smaku i aromacie. Przeznaczone do dań z grilla, rusztu a także do glazurowania mięs oraz owoców morza. Znakomita alternatywa dla ketchupu. Nie zawiera glutenu. Posiada certyfikat koszerności oraz BRC (ocena A).
Sosy BBQ wyśmienicie nadają się jako marynata, zabezpieczając przed przypalaniem. Mięso nie przypalą się podczas pieczenia oraz grillowania, gdyż sos ma tzw. wysoki punkt zapalny. Mięso zamarynowane w sosie Mississippi BBQ staje się soczyste, a aromat wędzonej śliwki podkreśla smak pieczonej potrawy.
Składniki: koncentrat pomidorowy, syrop glukozowo-fruktozowy, ocet, sól, cebula w proszku, aromat dymu wędzarniczego, barwnik: E 150d, przyprawy (zawierają GORCZYCĘ).
Rodzaj sosu: Barbecue
Smak: Wędzony (smoked)
Przeznaczenie: Bezpośrednio do spożycia, jako dodatek do kanapek, marynat i dań.
Zawartość netto: 510 g
Technika utrwalenia: pasteryzacja
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 168 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera barwniki: Tak
Zawiera chininę: Nie
Zawiera siarczyny: Nie
Dodatki zawarte w produkcie (E-symbole): E150d Karmel amoniakalno-siarczynowy