Czekolada mleczna z mleka alpejskiego z gumowymi żelkami (7%), drażami kakaowymi (6%) i strzelającymi cukierkami (4%).
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), syrop glukozowy, tłuszcz mleczny, skrobia, emulgator (lecytyny sojowe), pasta z orzechów laskowych, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, laktoza (z mleka), substancje glazurujące (guma arabska, wosk pszczeli biały i żółty, szelak, wosk carnauba), pełne mleko w proszku, barwniki (antocyjany, ryboflawiny, karoteny, czerwień buraczana, dwutlenek tytanu, tlenki i wodorotlenki żelaza), olej palmowy, aromaty, kwas (kwas cytrynowy), dwutlenek węgla. Masa kakaowa w czekoladzie mlecznej z mleka alpejskiego minimum 30 %.
Typ: Mleczna
Smak: Mieszany
Zawartość netto: 250 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 144 op. zb. (DU)
Orzechy: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Może zawierać
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Tak