Ciastka biszkoptowe przekładane nadzieniem kakaowym (24%), oblane czekoladą mleczną z mleka alpejskiego (32%).
Składniki: cukier, mąka pszenna, syrop glukozowo-fruktozowy, jaja, olej rzepakowy, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, serwatka w proszku (z mleka), miazga kakaowa, stabilizator (glicerol), skrobia ziemniaczana, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (1,5%), tłuszcz mleczny, tłuszcz shea, emulgatory (lecytyny sojowe, E 475, E 471, E 476), substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), sól, pasta z orzechów laskowych, modyfikowana skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca (guma kasantanowa), aromaty.
Typ: Biszkopt
Smak: Kakaowy
Dodatki: Z nadzieniem, Czekolada mleczna
Zawartość netto: 150 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 72 op. zb. (DU)
Orzechy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Tak
"Dodatki zawarte w produkcie (E-symbole): E475 Estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, E471 Mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, E476 Polirycynooleinian"
Funkcje dodatków obecnych w produkcie (zadeklarowanych jako dodatki lub numery E): Emulgator