Czekolada mleczna z mleka alpejskiego z nadzieniem mlecznym o smaku waniliowym (35 %) oraz pokruszone ciastka kakaowe (15 %).
Składniki: cukier, olej palmowy, mąka pszenna, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, serwatka w proszku (z mleka), miazga kakaowa, tłuszcz mleczny, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (1 %), skrobia pszenna, emulgatory (lecytyna sojowa, lecytyna słonecznikowa), substancje spulchniające (węglany potasu, węglany amonu, węglany sodu), sól, aromaty, pasta z orzechów laskowych, zawiera syrop glukozowy i/albo syrop glukozowo-fruktozowy. Nadzienie mleczne zawiera 7 % odtłuszczonego mleka w proszku.
Typ: Baton czekoladowy
Dodatki: Z nadzieniem
Zawartość netto: 37 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 325 op. zb. (DU)
Orzechy: Tak
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Owies i produkty owsiane: Tak
Żyto i produkty żytnie: Tak
Jęczmień i produkty jęczmienne: Tak