Migdały Bakalland mają gładką, pomarańczowo-złotą skórkę, a przy tym są bardzo chrupiące. Charakteryzuje je również delikatny, słodki smak. Ze względu na wyjątkową chrupkość oraz smak migdały bardzo często stosowane są w kuchni jako dodatek do ciast i lodów. Składniki: Migdały łuskane, blanszowane w płatkach.
Składniki: Migdały łuskane, blanszowane w płatkach.
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 112 op. zb. (DU)
Niska zawartość cukrów: Tak
Niska zawartość sodu/soli: Tak
Rodzaj: Migdały
Typ: Płatki
Źródło błonnika pokarmowego: Tak
Alergeny:
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Orzechy: Tak
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Wartości odżywcze:
Magnez: 241 mg/100g
Magnez (%RWS): 16 %RWS