Marcepanki - to tradycyjne czekoladki marcepanowe, wytwarzane od lat według oryginalnej receptury, idealne do codziennego łasuchowania w gronie rodzinnym
Składniki: cukier, czekolada (25%) [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz roślinny (palmowy, shea), tłuszcz kakaowy, tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyny (z soi) i E 476; aromat], marcepan (11%) (migdały, cukier, woda, syrop cukru inwertowanego), laktoza, białka mleka, percepan (ziarna pestki moreli, cukier, woda, syrop cukru inwertowanego, skrobia ziemniaczana), syrop glukozowy, miazga orzeszków arachidowych, tłuszcz roślinny (palmowy), serwatka w proszku (z mleka), mleko odtłuszczone w proszku, alkohol etylowy, emulgator: lecytyny (z soi), aromaty, substancja utrzymująca wilgoć: inwertaza. Czekolada - masa kakaowa minimum 41%. Czekolada oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne. Produkt może zawierać inne orzechy, pszenicę.
Typ: Czekoladki
Smak: Migdałowy
Zawartość netto: 1 kg
Dodatki: Z nadzieniem, Z czekoladą ciemną
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 48 op. zb. (DU)
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Może zawierać
Migdały i produkty z migdałami: Tak
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Może zawierać
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 450 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1884 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 5,2 g"
"Zawartość soli: 0,23 g"
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 7,1 g"
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 16 g
Cukry: 66 g
Zawartość węglowodanów: 71 g