Praliny w czekoladzie mlecznej i deserowej w sześciu smakach: toffi, pistacjowym, orzechowym, kokosowym, śmietankowym, migdałowym.
Składniki: czekolada 36% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz roślinny (palmowy, shea), tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyny (z soi) i E 476, aromat], czekolada mleczna 21% [cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, miazga kakaowa, tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyny (z soi) i E 476, aromat], tłuszcz roślinny (palmowy, shea), cukier, syrop glukozowy, laktoza, białka mleka, serwatka w proszku (z mleka), mleko pełne w proszku, śmietanka w proszku (z mleka) (0,4%), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, wiórki kokosowe (0,2%), emulgatory: lecytyny (z soi) i E476, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole, miazga orzechów laskowych (0,1%), marcepan (0,1%) (migdały, cukier, woda, syrop cukru inwertowanego), aromaty, barwnik: karmel naturalny, substancja konserwująca: sorbinian potasu Czekolada - masa kakaowa minimum 43% Czekolada mleczna – masa kakaowa minimum 25% Czekolada oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne
Wartość odżywcza
Cukry: 52 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
Wartość energetyczna kcal: 540 kcal
Wartość energetyczna kJ: 2254 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 4,3 g
Zawartość soli: 0,13 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 33 g
Zawartość węglowodanów: 56 g
Inne informacje
Dodatki zawarte w produkcie (E-symbole): E322 Lecytyny, E476 Polirycynooleinian, E492 Tristearynian sorbitolu, E202 Sorbinian potasu, E150a Karmel prosty
Funkcje dodatków obecnych w produkcie (zadeklarowanych jako dodatki lub numery E): Emulgator, Stabilizator, Substancja konserwująca, Barwnik
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Tak
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera siarczyny: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Tak
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie