Mieszanka do wyrobu naleśników z mąką gryczaną BIO 200 g

W misce połacz ze soba wszystkie mokre składniki (4 jajka, 200 ml mleka, 200 ml wody, 2 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła). Wsyp zawartość opakowania i zmiksuj lub dokładnie wymieszaj rózgą. Odczekaj 5 minut, aż˙ ciasto zgęstnieje. Nagrzej patelnię , ale nie za mocno (ok. połowa mocy palnika). Wylej na patelnie cienką warstwę ciasta. Naleśniki smaż z obu stron do lekkiego zarumienienia i układaj jeden na drugim. Przed smażeniem każdego kolejnego naleśnika, przemieszaj ciasto - jeśli zbyt zgęstnieje dodaj troche wody.
  • Cena brutto: 9,37 zł / szt. 8,92 zł / szt.
  • szt.
  • Płatność online, Przelew tradycyjny (przedpłata)

Wysyłka w 24h + czas dostawy

Składniki: mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, mąka gryczana* (20%), len mielony*, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniajace (winian potasu, weglan sodu)), kurkuma*, sol himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Polska
Wartość odżywcza w 100g
Wartość odżywcza: 1101 kJ/ 262 kcal
Tłuszcz: 9.8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2.4 g
Węlowodany: 33 g
w tym cukry: 2.6 g
Błonnik: 9 g
Białko: 10 g
Sól: 0.62 g