Otręby owsiane Melvit stanowią istotną część diety ze względu na wysoką zawartość błonnika, białka oraz cennych dla organizmu nienasyconych kwasów tłuszczowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi. Są idealnym dodatkiem do mleka, jogurtu,
Rodzaj: Otręby
Rodzaj zbóż: Owsiane
Smak: Naturalny (original)
Typ: Zwykłe
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 2 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 2 g
"Zawartość soli w porcji (ogólnie): <0,1"
"Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): <0,1"
Zawartość węglowodanów w porcji: 8 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 365 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 55 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1536 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 230 kJ
Wielkość porcji: 15 g
Zawartość białek: 14 g
Zawartość błonnika: 13 g
"Zawartość soli: <0,1"
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g"
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 7 g
"Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,2 g"
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 1 g
Cukry: 1 g
Zawartość węglowodanów: 55 g