Zmielone ziarna ciecierzycy, najstarszej uprawianej rośliny strączkowej. Mąka ta stosowana jest w kuchni orientalnej od tysięcy lat. Wzmacnia odporność organizmu i jest cennym źródłem białka. Jest niezastąpionym składnikiem do wypieku orientalnego pieczywa.
Składniki: Mąka z cieciorki 100%
Zawartość netto: 1 kg
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 70 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 4,2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Wartość energetyczna kcal: 336 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1420 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 22 g
Zawartość soli: <0,01
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 2,7 g
Zawartość węglowodanów: 50 g