Mąka ryżowa zawiera dużą ilość witamin z grupy B, a także potas, wapń i fosfor. Jest smaczną alternatywą do mąki pszennej zwłaszcza jako składnik naleśników i słodkich wypieków.
Składniki: 100% mąki ryżowej
Typ: 400
Rodzaj: Ryżowa
Zawartość netto: 1 kg
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 80 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0,2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Wartość energetyczna kcal: 348 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1476 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 6 g
Zawartość soli: 0 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1 g
Zawartość węglowodanów: 78 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie