Mąka kukurydziana powstaje podczas przemiału kukurydzy. Jest to produkt szczególnie ceniony w kuchni azjatyckiej jako zagęszczacz do sosów i zup. Ma wysoką zawartość białka i błonnika pokarmowego, a także minerałów takich jak magnez, selen, kobalt, fosfor i potas. Jest idealnym produktem do przygotowania naleśników, tortilli i pysznych placków kukurydzianych.
Składniki: 100% mąki kukurydzianej
Rodzaj: Kukurydziana
Zawartość netto: 1 kg
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 80 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g
Wartość energetyczna kcal: 364 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1539 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 9 g
Zawartość soli: <0,01
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 4 g
Zawartość węglowodanów: 70 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie